Ville medlemmerne mon hellere blive hjemme på altanen eller i haven på en af de formentlig sidste gode sommeraftener end komme i Baghuset til Tribute to Papa Bue?
Nej, det ville medlemmerne ikke. Vi kom, glædede os over genhøret og havde en aften med dejlig musik, charme og ganske megen varme.
”Buerne” stiller sædvanligvis op med elegante hvide jakker, men gik på med de hvide jakker i garderoben.
Og med Nyboders Pris var vi godt i gang. Ligesom det ikke er Frank Sinatra, der har komponeret My Way, men bare gjort sit til at gøre den kendt, er det ikke Papa Bue, der har skrevet Nyboders Pris, Hun mistede den i nat på D´Angleterre og Schlafe mein Princhen, men det er hans arrangementer, der har gjort dem til jazzklassikere, og vi fik dem for fuld udblæsning og skøn genkendelighed sammen med f.eks. Sidder på et værtshus, Blueberry Hill og temaet fra Olsen Banden.
Der er så meget god jazz, der oprindelig har været sort kirkemusik. Det fik vi en flot præsentation af i et medley med Just a closer Walk og The old rogged Cross. Og (næsten) danske populære klassikere som Pige træd varsomt og Når lygterne tændes, fik vi sammen med ”rigtige” jazzklassikere som Westend Blues, St. James Infirmery, The Entertainer og mange flere.
Det er jo næsten altid blæserne, der stjæler billedet, de står også forrest på scenen, og med Jack Andersson på trompet, Fessor på trombone og Erik ”Krølle” Andersen på klarinet (f.eks. med Acker Bilks Creole Jazz) var det som i Buernes storhedstid, hvor Jens Sølund var med på bas. Det var han også her, og selv om han, Henrik Simonsen på trommer og Per Jakobsen, sang og klaver holdt sig pænt i baggrunden, gav de seks mand os en helstøbt Papa Bue-oplevelse.
Musikernes gode samspil, deres veloplagthed og gode humør smittede i Baghuset, og der var ingen, der henvendte sig til kassereren og ville have pengene tilbage, da Tribute to Papa Bue sluttede af med Wiegenlied.
ES

papa
Per Jakobsen, piano og Erik ”Krølle” Andersen, klarinet,
Henrik Simonsen, trommer og vokal, Jack Andersson, trompet og vokal,
Jens Sølund, bas, Ole ”Fessor” Lindgreen, trombone og vokal.
birgitte
erik
Birgittes velkommen til Tribute to Papa Bue Erik "krølle" Andersen
Besætning

per

tromme og bas
Erik ”Krølle” Andersen, klarinet erik
Ole ”Fessor” Lindgreen, trombone og vokal fessor
    Per Jakobsen Henrik Simonsen og Jens Sølund
fessor

j

 

Henrik Simonsen,
trommer
henrik

Jack Andersson, trompet og vokal

jack
Per Jakobsen,
piano og vokal
per

Jens Sølund,
bas

jens Ole ”Fessor” Lindgreen

jack

h

Henrik Simonsen Jack Andersson Jens Sølund
  kø
Kø ved baren

 t

Tribute to Papa Bue
var i Ballerup jazzklub
fredag den 30. august 2019
Du kan se flere billeder på det her link

logo