Efter en lang, personlig og varm velkomst fra vores formand Birgitte Christiansen, satte tresårs jubilaren, Hans Ingelstam, trombonen for embouchuren, og gav os ”Basin Street Blues”, - lige præcis den musik vi holder af, i Ballerup Jazzklub.  
Hans Ingelstam præsenterede musikerne, og
fortalte at han havde spillet i mere end 60 år,-! 
Det næste nummer var, om man så må sige, - en anden kop the. Det var George Gershwins ” Soon” fra 1927, udsat for det unge band, og Hans Ingelstams fortolkning. Jazzens nestor, - den 81-årige Ole Fessor Lindgreen, udtalte engang:  ”- vi skal videre”. Ole og Hans har det til fælles, - må man tro,- at det vil musikeren og kunstneren Hans Ingelstam, også. (lissom Svend Asmussen). Det blev en forrygende udgave af det gamle nummer, og milde himmel, - hvor er de dygtige.
Inden næste nummer kom Hans med en bemærkning om,- at nu havde han i mange, mange år, spillet New Orleans revival jazz, og at ”Soon” udgaven, måske ikke lige var i den stil. Som kompensation for det, fik vi det go’e gamle nummer fra 1881!! ”Lilly Of The Valley”. Det sendte tankerne, tilbage til Phil Masons jazzband og Martin Bennets uforlignelige udgave af samme. Nu kommer der en sang om ulykkelig kærlighed ”Fooling Myself”, lød det. Den sang Hans, og vi fik en skøn, lang, og vital solo på kontrabassen, af den superdygtige, Matthias Petri. Stort bifald.
I andet set, hørte vi en komposition af kapelmesteren himself. Den er på den nyudgivede jubilæums CD og tilegnet Ole Fessor Lindgreen: ”Blues For Fessor”.  Her spiller Hans i flerstemmigt kor med den eminente altsaxofonist Klas Lindquist. Det var en fryd for øret, og publiken kvitterede da også med et stort bifald. 
I sidste set hørte vi ”For Sentimental Reasons”, kendt fra Nat King Cole. Hans sang den, og spillede melodistemmen på sin trombone. Dét samme gjorde Klas Lindquist på sin altsax. Det er man ellers ikke vant til, i moderne jazz. Vi fik tilmed en bassolo med akkompagnement på piano af Mads Søndergaard. Taktfast bifald. Vi sluttede med ”Indiana” og Hans Ingelstam udtrykte oprigtigt sin glæde ved at spille i Ballerup Jazzklub. Birgitte overrakte en symbolsk rød rose, som tak for musikken. Det var en fin aften,- men vi ku’ da godt have været nogle flere,- - - og der var ingen, der dansede.
KS


hans
Hans Ingelstam - Matthias Petri - Mads Søndergaard -
Andreas Fryland -
Klas Lindquist

m

k
Mads Søndergaard Klas Lindquist
h k
Besætning

Hans Ingelstam
trombone og vokal

h

Klas Lindquist
saxofon og klarinet

k

Hans Ingelstam


Birgitte ønsker Hans Ingelstam tillykke
m

t

Mads Søndergaard
piano

m

Matthias Petri
bas

m Matthias Petri Andreas Fryland
y

Andreas Fryland
trommer.

a
 

Hans Ingelstam Quintet

 t

Hans Ingelstam Quintet
Jubilæumskoncert.
var i Ballerup jazzklub
lørdag den 14. september 2019
Du kan se flere billeder på det her link

logo