Niklas Carlsson

Second Line Jazzband
var i jazzklubben
Fredag den 23. januar 2015

Du kan se flere billeder på det her link

 

Vi ku’ stjæle dem lige på stedet, - ku’ vi. De kaldes også for ”Et af Danmarks allerbedste jazzband (fra Sverige)”. Det var vi mere end 100 fremmødte, temmelig enige om.Tromme -slageren Johan Horner var på barsel,- eller ”forældreledig”, som det hedder ,- på svensk.
I stedet havde Niklas Carlsson været på shopping hos Jazz Five og leaset den dygtige Stefan Andersen, der ikke alene er suveræn på trommer, men heller ikke er bleg for at synge ”St James Infirmary” blues.
Nå men , efter “China Boy, My China Boy”, sang Jesper Albrektsson, Ella Fitzgerald nummeret “ Taking A Chance Of Love”.
Vi, - der har fulgt Second Line, gennem mere end, gu’ ve’ hvor mange år, må konstatere at med sin småhæse stemme, har han udviklet sig til en fremragende vocalist og en stensikker trompetist.
Og så spurgte Niklas Carlsson, om der var nogen der vidste, hvem der sang ”Secret Love”, i filmen: ”Calamity Jane”, fra 1953. ”Doris Day” lød det, til Niklas store overraskelse, fra salen. Og så blev den spillet i high speed tempo.
Andet sæt blev indledt med den gamle amerikanske folkesang: ”Michael,Rrow The Boat Ashore,- Halleluja”. Niklas Carlsson bekendtgjore, at nu kom der noget ”ikke jazz” og han indledte med Tom Waits ”Take it with me”. Han sang den meget, meget smukt og bifaldet var enormt,- (og han fik vist nok selv, en tåre i øjenkrogen).
Saxofonisten Olof Skoog spillede og sang Bob Dylan nummeret ”Don’t  think twice, it’s all right”,- og det var han
rigtig god til.Så fulgte Willie Nelson klassikeren ”Blue Eyes crying in the rain”, flot serveret af Jesper Albrektsson,- og det besatte dansegulvet til bristepunktet.Osse mange dansede til Niklas Carlssons fine, fine fortolkning af en Willie Nelson sang: ”Angel Flying Too Close To The Ground” og vi hørte Jesper Albrektsson med en skøn trompet solo.
Oluf Skoog gav sin lange,- men swingende, saxofonsolo, hvor vi hørte soloer af såvel Anders Wasén på banjo, Per Bach på kontrabas og Stefan Andersen på trommer.
Sikke en aften i Ballerup Jazzklub.

 

 

snak inden koncerten
Der var fuldt hus i jazzklubben og vi fik en pragtfuld jazzaften
olof per bach
Second Line Jazzband Besætning: Olof Skoog Per Bach
Niklas Carlsson,
trombone.
Niklas Carlsson
jesper albrektsson

stefan

Jesper Albrektsson,
trompet.
JePer Albrektsson
Olof Skoog,
klarinet og saxofon.
Oluf Skoog
 
Jesper Albrektsson Stefan Andersen
Stefan Andersen
trommer.
stefan
trompet sax

niklas
Anders Wasén,
banjo
Anders Wasén
    Sax og trompet Niklas Carsson
olof anders
Per Bach,
bas
Per Bach
kurt
Kurt var på pletten og byder Second Line Jazzband velkommen i vores jazzklub Olof Skoog klarinet Anders Wasén