Der var annonceret kaffebord kl. 14:00, og anretter-bordet bugnede af bestyrelsens og medhjælpernes flotte indsats på bageriområdet, men der var ingen gæster - -. Klokken fem minutter over to, var vi kun nogle få, plus medhjælpere og musikere. ”Her har jeg stået og bagt og pyntet hele dagen, og så kommer der ingen - - ”.
Et kvarter efter, var salen fyldt op, - og der blev gået til makronerne, - for nu at sige det lidt smart. De mest lækre og opfindsomme kreationer, forsvandt som dug for solen, til stor glæde for såvel gæster, som producenter.
Efter en lang velkomst af formanden Birgitte Christiansen, indledte Erik Sørensen på sin Altsax
med et smukt instrumental nummer og herefter blev hele bandet præsenteret, med hver sin solo.
Og så kom hun, Miriam Mandipira, i rød jule velour-kjole, store træ øreringe, flotte matchende armringe og en farverig tørklædeturban, som var anlagt for at vise respekt for det sted man besøger, forklarede hun jeres udsendte. Nu har Miriam boet og arbejdet i Danmark i 11 år, og taler et flot dansk, selvom hun siger: ”Hvis jeg er lidt nervøs, - så slår jeg over i Engelsk”.
Hendes første nummer var en sydafrikansk sang, der hedder ”Goddag” (på dansk). Det var, - igen, den fremragende saxofonist Erik Sørensen der lagde akkompagnement til med sin altsax.
Meriam sang 9 af de 11 numre i første set, - heriblandt ”After You’ve Gone” på fuld knald og stor indlevelse. Taktfast bifald. Hun synger ikke coverversioner af de kendte sange, - hun synger sin helt egen opfattelse
og version af nummeret. Tag blot George Sherings ”Lullaby Of Birdland”. Den kender vi da godt
fra Ella Fitzgerald, - men når Meriam ta’r den under behandling, - så er det en helt anden oplevelse.
Settet blev ”julet” ud, af den stærke rytmegruppe med Jens Holgersen på bas og Ulrik Brohuus på trommer: Jingle Bell, Jingle Bell - og så var der pause.
I andet set sang Miriam den go’e gamle ”I’m In The Mood For Love” i sin helt, helt egen fortolkning, og helt vildt blev det da hun sang:  ”Just A Close Walk With Thee” Det er en kendt jazz standard (hvis man Googler den, - så får man 50 millioner hits) og man synes, - at man kender de fleste varianter, - men nej, nej. Miriam kom med en udgave, - med en delvis, helt anden tekst. Taktfast bifald. Fra Christian Søgaard fik vi hans prægtige udgave af melodien, på flygel og orgel. Sidste nummer var Duke Ellingtons ”Take The Eight Train” sunget!!!  af Miriam (den synges ellers aldrig).
Jamen, - sikke en eftermiddag, - selv kagerne var udsolgt. Bravo til Miriam og hendes danske venner. Extra nummeret blev ”We Wich You A Merry Christmas” som kun Meriam kan synge den, - og det siger ikke så lidt.
KS

miriam

Christian Sørensen - Jens Holgersen - Ulrik Brohuus - Miriam Mandipira - Erik Sørensen
birgitte

kagebordet

Besætning Birgitte byder Miriam og hendes venner velkommen i Ballerup jazzklub Men først var der kager og kaffe
Miriam Mandipira, vokal miriam jens erik
Erik Sørensen, saxofon erik
Christian Søgaard, klaver søgaard
Jens Holgersen Erik Sørensen
jens miriam bas og tromme
Jens Holgersen, bas jens
Ulrik Brohuus, trommer ulrik
Ulrik Brohuus Miriam - bas og trommer
christian

miriam

 
miriam

Miriam Mandipira & Her Danish Friends

Christian Søgaard

bas og Miriam

mirianm

Miriam Mandipira & Her Danish Friends
var i Ballerup jazzklub
lørdag den 24. november 2018
Matiné med kaffe og kager
Du kan se flere billeder på det her link

logo