Kira Martinis indledte med en præsentation af orkestret. Ole ”Fessor” Lindgreen på
trombone, lignede ikke helt sig selv. Hans plads var overtaget af,- ingen ringere end, -hold jer fast: Jakob Dinesen på tenor sax. Ikke noget ringe bytte,- for nu at sige det mildt. Hele blæsergruppen sad ned. En svær position, - når man skal sælge musikken, - men det var måske af hensyn til den fine klarinettist: Elith ”Nulle” Nykjær Jørgensen, der jo ligesom visse af os andre, er ved at blive voksen.
Nå, - men vi kom igang med den Afrikanske ”Little Yellow House”, sunget flot af Kira,
efterfulgt af solofortolkninger,af alle i bandet. Tilbage til jazzen, -annoncerede Kira og sang ”Gypsy” (fra 1937).
Nulle gav en rørende og smuk udgave af melodien og Peter Marott viste os sit sikre og veldiciplinerede trompetspil. En kendt svensker, har gennem mange år demon-streret trompetens højfrekvente register, men Peter Marott viser os, den smukke, dybe lavfrekvente ende af skalaen. Tak for det.
Og så gik Morten Ærø igang på trommerne. Det er en fornøjelse at se og høre, - hvordan Morten spiller på sine instrumenter. Han slår ikke bare, - han spiller sgu’, - med stikker og albuer.
Kira sang, - på brasiliansk, - den meget populære (i Brasilien) sang: ”O Que Passou Passou” med Mads Søndergaard på harmonika, - (det kan han osse). Vi fik første (og eneste) par på dansegulvet til: ”Is You Is Or Is You Ain’t My Baby” i en tilbagelænet rytme. Kira gik på knæ og sang til Nulles fine akkompagnement.
Første sæt sluttede med ”en lille blød een”, som Kira sagde: ”The Water Is Wide”. En smuk, smuk sang.
All Right Ok You Win” indledte andet sæt.
Så kom der gang i frikadellen, og vi fik en fantastisk bassolo, af bassisten Joel Illerhag fra landsbyen HORRED, inde midt i de svenske skove. Til dem der var tilstede: Lagde I mærke til den meget specielle bas, - den med alle skruerne på siden. Det er en specialbygget 5 strenget BAZANTAR med 26 resonansstrenge. Den er opfundet af Mark Deutsch i slutningen af 1990'erne, og er indisk inspireret. Den kommer nok mest til sin ret, når den stryges med bue. Men Joel, - der har studeret i Danmark, og taler godt dansk, mestrer instrumentet til perfektion.
Det er sjældent, den bliver sunget, men KIRA sang ”Hymn To Freedom” til akkompagnement af Mads Søndergaard og Joel på bas. Kæmpe stort bifald.
Så skal der swinges. Tredie og sidste sæt begyndte med ”After You’ve Gone”, efterfulgt af Duke Ellingtons ”Mood Indigo” med en vidunderlig bassolo af Joel. Nu skal vi ha’ ”Swing Low” i F, kommanderede Kira til bandet, og Morten og Joel byttede for en kort stund plads, (for sjov). Og så fik vi den flotteste, flotteste solo af tenorsaxofonisten Jakob Dinesen. Her kunne man mærke, at vi var kommet i godt selskab.
Til slut fik Kira overrakt en blomst af formand Ole og hun kvitterede med ekstranummeret: ”Careless Love”.

KS

kira

Morten Ærø-Jakop Dinesen-"Nulle"-Peter Marott-Mads Sørensen-Joel Illerhag-Kira Martini
grethe
joel bas
Grethe byder velkommen og sætter efterårssæsonen i gang med Kira Martini*S Joel Illerhag på sin 5 strengede BAZANTAR bas
kira trommer
Besætning Kira Martini Morten Ærø
Kira Martini
vokal
kira jakop marott
Nulle -
klarinet
nulle
Jakop Dinesen
sax
sax
Peter Marott -
trompet
marott
Mads Søndergaard - klaver
mads Jakop Dinesen Peter Marott
mads
nulle
Joel Illerhag -
bas
joel
Morten Ærø -
trommer
morten
bas kira trommer 250px
Bas-Kira-Trommer Mads søndergaard Elith "Nulle" Nykjær Jørgensen
kira

Kira Martini
var i Ballerup jazzklub
fredag den 26 august 2016

Du kan se flere billeder på det her link
logo