Flyglet stemmer ikke, konstaterede tromme-slageren (der også er en fremragende pianist) Niclas Campagnol. Det er der sgu’ ingen der hører, når vi spiller jazz, lød det fra aftenens pianist Carsten Dahl, og så var den sag afgjort.
  Efter det akademiske kvarter, kom vi omsider i gang med, at Margrete Grarup, først a’ cappella, senere med diskret bas akkompagnement, sang ”Autumn Leaves” med sin mørke kraftfulde stemme. I ”Lady Be Good” gav Carsten Dahl en pianosolo, der lod os forstå, at vi oplevede noget helt usædvanligt i vores jazzklub. Det er ikke mindre end et scoop, at klubben har formået at score de største jazzkoryfæer fra den aktuelle danske jazzscene.
Det blev også en aften der delte vandene i klubben. Nogle sagde: ”Det er det bedste vi nogensinde har hørt” og andre sagde: ”Det er ikke min musik” men en dame fra det Københavnske jazzliv sagde, helt rigtigt: ”Det kan aldrig skade at høre noget andet musik”. Tag nu bare, Billie Holidays ”God Bless The Child” hvor Margrete nynnede til Mads Vindings helt utrolige basspil og ”Every Day I Have The Blues”, hvor Carsten Dahl og den helt utrolige trommeslager Niclas Campagnol indgik i et swingende sammenspil, der glitrede af indforstået humor.
  Andet sæt begyndte med lovprisnings sangen ”I Want Jesus To Walk With Me”, i et
specielt arrangement, hvor Margrete klaskede på Mads Vindings kontrabas. Så har vi prøvet det med, og hillemænd, hvor var det godt lavet.
Samme Mads Vinding fik sin bas til, helt utroligt, at afgive nogle stemningsfyldte lyde i nummeret ”Strange Fruit”. Man bliver aldrig færdig med at udforske sit instrument, udtalte Mads Vinding. Så sang Margrete en sang om en lille dreng der har fundet sin sandhed. Her placerede hun en afrikansk Kalimba foran mikrofonen, hvor hun klimprede melodien, men vi var sikkert mange der fokuserede på Niclas Campagnol, der på sine trommer opførte en fantastisk forestilling med trommestikker, fingre og albuer.
  Sidste nummer var en Billie Holiday blues ”Ain’t Nobody’s Business If I Do” og Niclas tog håndklædet om halsen og gav en trommesolo, der bare sagde ”spar to”.
Så fik Margrete blomster, og det udløste en salme ”Ved Vejs Ende”, skrevet af Carsten Dahl og sunget smukt og følsomt af Margrete. .
  Det kan sgu’ godt være, at der ikke var noget dansegulv, denne gang, men de af os, der overværede andet sæt, følte, at vi havde oplevet noget ganske særligt. Spilleglæde og
fænomenal dygtighed, går man aldrig fejl af.
                                                                    KS

mads
Carsten Dahl - Mads Vinding -Margrete Grarup - Niclas Campagnol
grethe
margrethe
Grethe byder velkommen til aftenes band
Margrete Grarup
carsten og mads
bas vokal tromme
Carsten og Mads
bas - vokal - trommer
nicklas
bas tromme
Besætning
Mads Vinding
bas
.
mads
Trommmesolo
hænder på bassen
carsten
margrethe
Margrete Grarup
vokal
margrethe
Carsten Dahl
piano
carsten
Carsten Dahl
Margrete Grarup

Niclas Campagnol
trommer
nicklas
 
hænder

Mads Vinding-Margrete Grarup-
Carsten Dahl-Niclas Campagnol
va
r i Ballerup jazzklub
fredag den 22 april 2016
Du kan se vores billeder på det her link

logo