Thomas l’ Etienne bød os velkommen, på sit bedste dansk, og tilføjede:  ”Hvor er her hyggeligt, jeg føler mig rigtigt hjemme her”. Og det et kan man da godt forstå, - thi han spillede i vores jazzklub med, - stort set,- de samme musikere  i Januar 2018. Og nu er de så her igen, - Thomas er hjemme, og vi hygger os, -og de er alle, formidable musikere.
Trombonisten, Finn Buric fra Haderslev, som jo er bagmanden for det hele, har været ven med Thomas i 30 år, lagde ud, i et tæt kor, med
Thomas på klarinet, i et flot Jelly Roll Morton nummer, fulgt af en ekvilibristisk pianosolo, udført af den eminente pianist, Martin Schack.
Så skulle’ Finn synge. ”Han er en dajlig sang, synger, singer, songer ” annoncerede Thomas l’ Etienne. Og så sang Finn Burich, lissom sidste gang, ”Sweet Substitute”. Det er ikke så tit man hører Finn på vocal, - men her fik vi da :”crazy about my substitute, - crazy about my substitute”.
   Med en intro fra Thomas l’ Etienne “Jeg lærte hende at kende, for tre år siden” , entrede  den
44-årige franske sangerinde Monique Thomas, scenen med en, - ikke ukendt, - fra danske gader
 og stræder, -frisure og en asymmetrisk dekollekteret sort top, og tilhørende, kort gammelrosa nederdel. Hendes beskedne højde (one-fiftysix), blev kompenseret at nogle elegante stiletter, til stor interesse fra jazzklubbens damer. ” De tider er forbi, hvor man ku’ gå i dem, - - ak”
Nå, men, vi fik, lissom sidst ”Basin Street Blues” med indlagt falset sang og mundimiteret trompet. Kæmpe bifald. Så fingerknipsede Monique bandet igang, med rytmen til ”Exactly Like You”, denne gang med Thomas l’ Etienne på sit andet instrument: tenorsax.
  Andet set blev indledt med Kid Orys ”Savoy Blues” med en bassolo, - udført virtuost af Torben Bøtker Bjørnskov på sin kontrabas. Vi klappede som besatte, allesammen. Det var ikke så ringe,
endda, - som man siger nordenfjords. Thomas l’ Etienne spillede, på klarinet, hele ”Gostosinho” ( lidt hyggeligt, - betyder det), forklarede Thomas  Musikstilen hedde ”Choro”  informerede han videre. Han sluttede nummeret, ved at vride mundstykket af klarinetten, for på det, at gi’ den sidste tone.
Settet sluttede med Moniques version af ”Route Sixty Six) og den fortræffelige rytmegruppe, med
Espen von Laub på trommer og Torbens kontrabas fik gulvet til at gynge i Ballerup Jazzklub.
   Tredie set blev indledt med Lil Hardin Armstrongs ”Struttin With Some Barbecue” , hvilket udløste aftenens sensation: Der kom 2 par på dansegulvet. Monique Thomas, sang det hurtige nummer: ”Please Don’t Talk About Me”, og kors hvor det swingede. Så forhørte hun sig:”Er der nogen af jer der går i kirke”? Det gav ikke den store respons men vi fik alligevel en gospel: ”On Time God”, der gav et kæmpe stort bifald. Vi sluttede med ”Battle Of Jerico” med en indlagt Martin Schack pianosolo akkompagneret stærkt af bas og trommer. Brilliant! .
   Ekstranummeret var, - som sidste gang: ”C’Est Si BON”.  Monique sang, med Finn og Thomas, - og alle os andre i kor: Si Bon - Si Bon  -  Si Bon  -  Si Bon  - Si Bon.
Sikke en aften i vores allesammens jazzklub.
KS

m
Bürich-Thomas l'Etienne-Monique Thomas-Espen Laub von Lillienskjold-
Martin Schack-Torben Bøtker Bjørnskov
b
t
Bürich-Espen Laub von Lillienskjold-Thomas l'Etienne- Martin Schack-

m

l
Monique Thomas Thomas l'Etienne
b e
Besætning

Monique Thomas
vokal

m

Thomas l´Etienne
klarinet, alt- og tenorsax

l Bürich Espen Laub von Lillienskjold

t

Finn Burich
trombone

b

Martin Schack
klaver

m

Torben Bøtker Bjørnskov-Monique Thomas
b

Torben Bøtker Bjørnskov, bas

t

Espen Laub von Lillienskjold
trommer.

e
Blomster til Mnique og tak for en herlig aften med
Monique Thomas & Bürich-l'EtienneNew Orleans Ensemble
 


m

Monique Thomas og Burich/lÉtienne
var i Ballerup jazzklub
fredag den 4. oktober 2019
Du kan se flere billeder på det her link.

logo