Klassisk jazz i jazzklubben med Gentlemen & Gangsters
Man tager en bas, en guitar, et trommesæt, en trombone, en trompet, en klarinet og et par saxofoner og giver dem til 6 svenske gentlemen fra Göteborg og de får Baghuset til at swinge, så selv dem, der har listet sig op til baren under musikken, ikke kan stå stille og må swinge med.
Det lyder indimellem som et helt bigband.
 Der bliver spillet Ellington, Armstrong, King Oliver, Kid Ory, Louis Prima, Gershwin, Irving Berlin m.m., og bandets dygtige trombonist, Henrik Johnsson har også komponeret.
Orkesterlederen, Pål Walfridsson kan udover at spille flot trompet også synge, og vi får en stribe af de gamle klassikere:
I can´t give you anything but love, Indiana, Lady be good, Honeysuckle Rose, Basin Street, Canal Street Blues, Blue Skies og mange flere af de gode og kendte og lidt mindre kendte numre.
Bandet har ikke bare været i Slangerup, Næstved og på Femø og spille, men også i Sydkorea, så vi får en enkelt af klassikerne præsenteret på koreansk, og man forstår godt, at bandet også kan gøre sig på den store scene. Det er lindy hop og charleston og det er ballroom jazz fra New York.  Traditionel New Orleans hot jazz med et strejf af swing, karakteriserer vist meget godt, hvad Ballerup Jazzklub bød på lørdag aften.
Stemningen i jazzklubben var ualmindelig fin, og da musikerne til sidst går ned fra scenen og uden lydmæssige hjælpemidler giver os It´s sleepy time down south, udødeliggjort af Armstrong, er det vist ikke for meget sagt, at vi oplever en stjernestund i jazzklubben. Der er gået lidt inflation i, at vi i jazzklubberne skal rejse os op og klappe efter det sidste nummer. Her var det i hvert fald fortjent.
Hele bandet fortjener også at blive nævnt:
Henrik Johnsson, trombone, Thomas Rylander, klarinet og saxofoner, Pål Walfridsson, trompet og vokal, Peter Sundin, guitar, Albin Lindgård, bas og Adam Ross, trommer.
ES.

g&g
Gentlemen & Gangsters
henrik
pål
Henrik Johnsson Pål Walfridsson
pål bas
Pål Walfridsson Albin Lindgård
Besætning
Henrik Johnsson:
trombone
henrik guitar anton
Thomas Rylander
klarinet og saxofon
thomas
Pål Walfridsson
trompet og vokal
pål Peter Sundin Anton Jonsson

kl

thomas
Petter Sundin,
guitar
petter
Pål-Anton-Thomas Thomas Rylander
tro
Albin Lindgård,
bas

albin
Anton Jonsson,
trommer
anton
  trommer-trombone-trompet
trombone

Gentlemen & Gangsters
var i Ballerup jazzklub
lørdag den 22. september 2018

Du kan se flere billeder på det her link

logo