Hill Blue Unit & Johanna Lillvik
Til en live koncert får man jo osse det visuelle indtryk, og her må man sige at Johanna Lillvik gjorde en overdådig flot figur i sin ”One piece byxdress” (som hun selv beskrev den). Den var helt i sort, med ødsel, ødsel brug af stof og dertil langt hængende silver dingenoter fra ørene og ditto silver epauletter på skulderne.
HILL BLUE UNIT lagde ud med Aretha Franklin succesen ”Evil Gal Blues” og Johanna gav os sin flotte fortolkning. Hun sang såmænd i 22 ud af 24 numre, så hun har bestemt fortjent sin hyre. Så kom ”Pig Foot Pete”, - en Kansas City Boogie Woogie fra 40’ erne, og her viste pianisten, 60-årige Örjan Hill sit bemærkelsesværdige visuelle udtryk, og hillemænd, - hvor kunne han dog spille Boogie Woogie. Vi sad allesammen og vrikkede, med, hvad vi ellers havde at vrikke med og Johanna dansede rundt, - og hun elsker det, - ku’ man se.
Ikke alene var bandet reduceret til 5, men vi var osse kun ca. 55. Der manglede 50,- og til jer (50) skal det siges, - og hør nu godt efter: ”Der gik i sgu’ glip af noget - - ! ” .
Johanna fortalte at de havde 2-års jubilæum. Det må da gælde hendes egen medvirken, thi bandet blev stiftet i 2002 og havde sin første offentlige fremtræden i 2013. Johanna der er 36 år, kommer fra Borås, og fik en del af sin uddannelse på Musikhøjskolen i Göteborg.
I et rent instumentalnummer lagde Örjan ud med Gary Moores ”Blues Is Allright”, og her fik vi en smuk solo af den superdygtige Torbjörn Stenson på hans Tenorsax. I nummeret ” I Wich I Knew”, kom der eet par på dansegulvet, hvilket fik Johanna til at springe ned fra scenen, og danse med dem.
I andet set, var byxdresset udskiftet med ”del lille sorte”, netstrømper og en lille bowlerhat. Her opdagede vi, - at Johanna også kan spille klaver i ”Lady Sings The Blues”. En smuk, smuk fortolkning, der udløste et taktfast bifald. I ”Roll ’Em Pete” gav Åke Göransson en lang trommesolo som kulmination på en blændende rytmegruppe sammen med guitarbassen, styret af Lars Mellquist.
Det er det der får det hele til at swinge, - og det swang, - tør man sige - -! Og Johanna performede,
hele tiden, - hun stod aldrig stille. Spilleglæde og charme, der slet ikke er til at stå for.
Og i tredie set, - i stram Tina Turner guld creation og Örjan i stodder høj hat drønede vi videre
med Boggie Woogier og fuld knald på rytmesek-tionen, og stående taktfaste bifald. I den sexede
”Turn Me On” var der skam 4 (fire) par på dansegulvet. Så har arbejdet med at skabe plads for lidt ”Vild med dans” jo ikke været helt forgæves. Johanna sang” A Good Man Is Hard To Find” på
Kreolsk. Det er ikke noget man bare gør, - må man sige, men hun ku’ – tror vi nok. I New Orleans nummeret ” Iko Iko Hey Pocky Way” fik Johanna os alle op at danse I Bossa Nova takt. Nå, ja, -
danse og danse, - men vi gjorde vores bedste og Johanna fik os,- skal vi sige lidt overvoksne, til
at tænke på tiden, - før vi smed brugsanvisningen væk, Iko – Iko – Iko.
Der skulle en gang ”Just A Closer Walk” med mandsopdækket backingkor og ”What A Wonderfull World” som extranummer til, at få os ned af stolene igen. Sikke en aften. Sikke en aften
Godt valgt af vores booker.
KS

hill
Åke Göransson, Torbjørn Stensson, Johanna Lillvik,
Lars Mellquist, Örjan Hill.
erik
bas
Erik byder Velkommen Bas og sax
johanna johanna
Johanna Lillvik Johanna Lillvik Lars Mellquist,
Torbjörn Stenson,
bas torbjørn
Besætning
Johanna Lillvik
vokal
johanna
Torbjörn Stenson,
saxofon
torbjørn Lars Mellquist, Torbjörn Stenson,
örjan

åke

Lars Mellquist,
bas
lars
Åke Göransson,
trommer
åke Örjan Hill Åke Göransson,
unit
Örjan Hill
piano
örjan
 
Hill Blue Unit & Johanna Lillvik

 hat

Hill Blue Unit & Johanna Lillvik
var i Ballerup jazzklub
fredag den 5. oktober 2018
Du kan se flere billeder på det her link

logo