Fuldt hus til gypsyjazz i verdensklasse.

 Dorado & Amati Schmitt Quintette, på dansk bare quintet, havde samlet fulde huse om lørdagen til to koncerter i henholdsvis Jazzcup i Gothersgade og Bartof Station på Frederiksberg. Kunne vi i Ballerup Jazzklub leve op til det om søndagen? Det kunne vi. Der var ikke plads til mange flere til søndagens eftermiddagskoncert i Baghuset og vi fik en sjælden musikalsk oplevelse. En violin, en bas og tre guitarer lyder umiddelbart ikke af meget. Men det lød af meget. Vi havde i vores foromtale brugt store ord om verdensklasse om Dorado, faderen, på violin, og verdensklasseguitarist om sønnen Amati. Vi fortryder ikke, og sammen med rytmegruppen, Franco Mehrstein og danske Esben Strandvig på guitarer, samt Gino Roman på bas fik vi en koncert med jazzklassikere, gammelkendte slagere og egne kompositioner af Dorado Schmitt, som de fleste sikkert sent vil glemme.
De havde været rundt om Carnegie Hall, New York på vej til København og Ballerup. Mandag efter Ballerup var de i Strassbourg. Godt at de lige tog Baghuset med på vejen.

Og så indløb der en god besked fra en af eftermiddagens koncertgæster, Mogens Lerbech:
”Tak for en super jazzkoncert med swingmusik fra 30-erne.
Sidder lige og hører de originale indspilninger fra 1937 og 1947 med Django Reinhardt og violinisten Stéphane Grappelli.
Koncerten med Amati og Dorado Schmitt var absolut på højde med de originale numre. Godt der er nogen, der holder genren i live på allerbedste måde.
Så tak for en rigtig flot koncert med verdensmusik i ordets bedste betydning.”

dorado

Dorado og Amati Schmitt Quintet

bi
baren

Birgitte byder velkommen til søndagsjazz

Ib og Vangn i baren
am v
Besætning

Dorado Schmitt, violin, guitar

do

 

Amati Schmitt, guitar


am Dorado Schmitt

fr

Francko Mehrstein,
guitar

franco
Amati Schmitt
 

Gino Roman,
bas

gi Francko Mehrstein
es

Esben Strandvig, guitar

esben

gEsben Strandvig og Dorado Schmitt
g
Gino Roman Kage og kaffe inden koncerten
guitar

Dorado og Amati Schmitt Quintet
var i Ballerup jazzklub
søndag den 24. februar 2019
Du kan se flere billeder på det her link

logo